Skip to main content

Vastuullisuus

West Welding

Lue lisääVastuullisuusraportti
Yritys

Vastuullisuus

Kuten lähes yrityksen perustamishetkellä 40 vuotta sitten, myös tänä päivänä toimintaamme ohjaavat yhä samat tinkimättömät pohjalaiset periaatteet ja arvot – asiantuntijuus, laatu, luotettavuus ja vastuullisuus.

Jokaisen projektin ja laadukkaasti valmistetun laitteen takana on vastuullinen toiminta. Meille vastuullisuus tarkoittaa, että huomioimme kaikessa toiminnassamme ja päivittäisessä toiminnassamme ihmiset ja ympäristön.

Toimintamme Suomessa noudattaa EU:n ja Suomen lainsäädännön asettamia vastuullisuusvaatimuksia. EU:n ilmasto- ja ympäristötavoitteet sekä työntekijöihin ja laitteisiin kohdistuvat säädökset ja turvallisuusvaatimukset näkyvät toiminnassamme, ja olemme ylpeitä siitä.

Yhdistyneet kansakunnat ovat luoneet 17 kestävän kehityksen tavoitetta. Toiminnallamme voimme edistää tavoitteita 3, 7, 8, 9 ja 12. Sitoutumalla tavoitteisiin, luomme omalta osaltamme parempaa huomista ja edistämme kestävää kehitystä.

3: Terveyttä ja hyvinvointia

7: Edullista ja puhdasta energiaa

8: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

9: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

12: Vastuullista kuluttamista

Ympäristö

Toimimme ympäristöjärjestelmän ISO 14001 mukaisesti, joka tukee kestävää kehitystä ja on kestävän lähestymistapamme perusta.

Olemme sitoutuneet toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ehkäisemällä ja vähentämällä toimintamme haitallisia ympäristövaikutuksia.

 

Sosiaalinen

Meidän sosiaalinen vastuumme näkyy muun muassa työntekijöiden hyvinvoinnissa ja turvallisuudessa, hallinnossa, henkilöstön kehittämisessä ja paikallisuudessa.  Meille on tärkeää, että jokainen työntekijä tuntee olonsa hyvinvoivaksi ja turvalliseksi. Näin työntekijämme viihtyvät meillä erittäin pitkään, jopa koko työnuransa ajan. Lue henkilöstön hyvinvoinnista lisää blogistamme.

Tuemme myös paikallista toimintaa esimerkiksi sponsoroimalla urheiluseuroja ja eri tapahtumia. Meidän avainlippusertifikaattimme kertoo kotimaisesta tuotannosta, ja tarjoamme työllistymismahdollisuuksia paikallisesti.

 

Taloudellinen

Olemme kannattava ja vakavarainen yhtiö, mikä on osoitettu AAA-sertifikaatilla. Tämä sertifikaatti todistaa, että taloudelliset lukumme ovat keskiarvoa parempia ja taloudellinen taustamme on positiivinen. Palkat maksetaan sovittuina päivinä ja niissä noudatetaan teknologiateollisuuden ja teollisuusliiton työehtosopimuksia. West Welding on yksi eniten yhteisöveroa maksava yritys Teuvan kunnassa.

 

Hallintotapa

Meidän toimintaamme säätelevät sekä Suomen lait että kansainväliset määräykset ja standardit. Noudatamme näiden lakien, määräysten ja niihin liittyvien standardien asettamia vaatimuksia, jotka koskevat toimintaamme. Emme hyväksy korruptiota tai lahjontaa. Meidän arvomme ja etiikka heijastuu Code of Conduct:issa, jonka vaadimme myös auditoiduilta alihankkijoita ja toimittajilta toimiaakseen samanarvoisesti.

Alihankkijoita valitessamme emme hyväksy toimijoita, jotka toimivat alueilla, joissa loukataan ihmisoikeuksia tai rajoitetaan mielipiteen ilmaisua. Vältämme myös maita, joissa on konflikteja, kuten sodassa olevia maita tai maita, jotka käyvät kauppasotaa EU:ta vastaan.

Asiakastiedon Suomen Vahvimmat  -sertifikaatti on tunnus hyvästä hallintotavasta. Platinasertifikaatti myönnetään vain noin 3% suomalaista yrityksistä, ja West Welding on yksi niistä.

Yrityksen omistajuus jakautuu seuraavasti: Österberg-konserni yhtiönsä Manor Oy:n kautta (42 %), West Weldingin operatiivinen johto ja työntekijät (31 %) ja Viacap Oy (27 %).

Vastuullisuusraportti

Klikkaa kuvaa avataksesi vastuullisuusraportin (pdf)