Skip to main content

Painelaite-
suunnittelu

Vaativat painelaitteet

Lue lisääKatso video
Painelaitesuunnittelu

Vaativat painelaitteet

Vaativien painelaitteiden suunnittelussa pitkä kokemus on valttia. Toiminnassamme luotamme lähes 40 vuoden aikana kertyneeseen tietotaitoon useiden eri toimialojen laitetoimituksista. Suunnittelemme mielellämme suuret, painavat, korkeapaineiset, väsyttävästi kuormitetut tai erikoismateriaaleista hitsatut laitteet ammattitaidolla.

Painelaitteet suunnitellaan räätälöidysti tarpeeseen sopiviksi. Voimme suunnitella laitteet niin EN- kuin ASME-standardinkin mukaisesti.

Mitä tulee huomioida painelaitteen suunnittelussa?

Mitä tulee huomioida painelaitteen suunnittelussa?

1. Riittävät lähtötiedot

Riittävät lähtötiedot paitsi nopeuttavat suunnittelua, niiden avulla voidaan välttää kalliit korjausinvestoinnit tulevaisuudessa. Kun lähtötiedot ovat kunnossa, oikeilla materiaalivalinnoilla ja materiaalivahvuuksilla pystytään merkittävästi lisäämään laitteen katkottomia käyttövuosia tulevaisuudessa.

2. Toimiala- ja prosessikohtainen kuormitus

Toimiala- ja prosessikohtaiset  kuormitukset on hyvä huomioida jo suunnittelun alkuvaiheessa. Ne vaikuttavat merkittävästi koko painelaitteen suunnitteluun, jonka keskiössä ovat rakenteisiin kohdistuvien sisäisten ja ulkoisten voimien ymmärtäminen. Esimerkiksi paine, syklinen kuormitus, syövyttävät aineet ja korkea tai matala lämpötila antavat omat lähtökohtansa suunnittelulle.

3. Vaatimustenmukaisuuden täyttyminen

Vaatimustenmukaisesti suunniteltu ja valmistettu painelaite täyttää alueelliset lait ja direktiivit. Suomen painelaitelaki (1144/2016) sekä painelaitedirektiivi asettavat vaatimuksensa, joita noudatamme suunnittelussa. Suunnittelun alussa on myös tärkeä varmistaa, onko laite suunniteltava EN- vai ASME-standardin mukaisesti.

Myös CE-merkintä takaa, että laite on suunniteltu, valmistettu ja tarkastettu EU:n turvallisuusvaatimusten mukaisesti.  Painelaitteissa vaatimustenmukaisuus on varmistetaan aina kolmannen osapuolen toimesta. CE-merkitsemme valmiit painelaitteet tarvittaessa EU- ja ETA-alueella.

4. Ammattimainen loppudokumentaatio

Laadukas loppudokumentaatio mahdollistaa painelaitteelle turvallisen käytön ja huollon. Sen merkitys korostuu erityisesti painelaitteen käytön, huollon tai korjausten ja muutosten yhteydessä. Varmistamme aina, että dokumentointimme on selkeää, laadukasta ja riittävää.

Kokonaissuunnittelu

Kokonaissuunnittelulla tarjoamme toimittamiemme päälaitteiden ympärille rakennettavia lisäkokonaisuuksia. Näitä voivat olla esimerkiksi putkistojen tai teräsrakenteiden, kuten hoitotasojen suunnittelu. Voimme suunnitella omien laiteidemme yhteyteen laajojakin kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät sähkö-, pneumatiikka- tai hydrauliikkasuunnittelu.

Tehokkuutta projektin toteutukseen

Projektin eri suunnittelupalvelujen hankkiminen samalta toimijalta säästää aikaa ja resursseja – Kun kaikki tarvittava tieto on yhden toimijan takana, projekti etenee jouhevammin. Kokonaissuunnittelupalveluillamme helpotamme asiakkaamme suunnittelua ja projektinhallintaa tarjoamalla kaikki suunnittelupalvelut saman katon alta. Asiakas säästyy eri rajapintojen yhteensovittamiselta ja asioimiselta usean toimijan kanssa. Hoidamme projektin eri osa-alueiden hankinnan ja yhteensovittamisen puolestanne ja luomme projektista helposti hallittavan kokonaisuuden.

Lue lisää: kokonaissuunnittelu

Haluatko kuulla lisää suunnittelun ja valmistuksen yhdistämisen eduista?

Ota yhteyttä

Lue lisää suunnitteluosaamisestamme

Suunnittelu

Yrityksessämme yhdistyy pitkä historia painelaite- ja teräsrakennesuunnittelusta ja kokonaisvaltaisesta projektintoteutuksesta. Lue lisää suunnittelun ja valmistuksen yhdistämisen eduista.

Teräsrakenne-

suunnittelu

Vahva kokemuksemme painelaitesuunnittelusta antaa meille mahdollisuuden suunnitella vaativia teräsrakenteita. Suunnittelemme ja valmistamme eurooppalaisen standardin (EN1090-1:2009) mukaiset kantavat teräsrakenteet vaativan EXC3-toteutusluokan mukaisesti.

Kokonaissuunnittelu

Kokonaissuunnittelulla helpotamme asiakkaamme arkea tarjoamalla kaikki projektin suunnittelupalvelut saman katon alta.